Skip to content

Nieuwe perspectieven zien als jij zelf of je naaste (chronisch) ziek is?

11 januari 2022 Leestijd 3 minuten

In Nederland leeft de helft van de mensen met tenminste één chronische ziekte. En geeft 1 op de 3 Nederlanders mantelzorg, omgerekend circa 5 miljoen mantelzorgers. Hoge aantallen, die door de medische ontwikkeling, verandering in leefstijl en vergrijzing van de bevolking, naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Een landelijk probleem, waar wij als Solid Sense, samen met onze medisch coach Suzan Verzijden, alles aan doen om eenieder in zo’n situatie een duurzame oplossing te bieden. Graag laten we je kennis maken met onze medische coaching trajecten en Suzan.

Medische coaching bij chronische ziekte

Chronische ziekte, dat ging altijd over anderen. Maar nu ben jij ziek geworden en lijkt het erop dat het niet meer over gaat. Dat die ziekte bij je blijft en dat jij dus nu ineens een van die mensen met een chronische ziekte bent. Dat is schrikken en dat betekent aanpassen aan iets waar je niet om hebt gevraagd.

Je vindt het moeilijk om de nieuwe werkelijkheid te accepteren. Misschien beperkt je ziekte je wel zodanig dat je hele leven uit evenwicht is. Dan lukt het je niet meer om werk, gezin en alles wat je gewend was te doen, te combineren zoals je dat altijd deed. En diep van binnen ben je bang voor wat er nog komen gaat.

Als dit voor jou geldt, dan kan een medisch coachtraject jou helpen. In dit coachtraject ga je met onze medisch coach Suzan Verzijden uitzoeken wat jij nodig hebt om de regie over je leven terug te pakken. Om weer het maximale uit jouw leven, ook met een chronische ziekte, te halen.

Voor meer informatie over dit traject: https://www.solidsense.nl/aanbod/medische-coaching-bij-chronische-ziekte

Medische coaching voor mantelzorgers

Iedereen kan altijd op jou rekenen en dat vind je heel gewoon. Of het nou familie of vrienden zijn, collega’s of klanten, als ze je nodig hebben, dan ben jij er. Dat heb je altijd gedaan, maar sinds een familielid steeds meer zorg nodig heeft, voelt het wel steeds zwaarder.

Natuurlijk zorg jij voor diegene. Die kan steeds minder zelf en heeft jou dus keihard nodig. Maar je kinderen kunnen het ook nog niet zelf. En er is altijd wel een vriend of vriendin die het lastig heeft. Je werk lijkt steeds zwaarder te worden. En toch sta jij altijd klaar, want opgeven is geen optie.

Totdat je niet opgeeft, maar bijna omvalt. Als dit voor jou geldt, dan kan een medisch coachtraject jou helpen. In dit coachtraject ga je met Suzan Verzijden als medisch coach uitzoeken wat jij nodig hebt om de regie over je leven terug te pakken – en dat dóen. Goed voor jezelf zorgen, zodat je er ook echt weer voor die anderen kunt zijn.

Meer informatie over dit traject: https://www.solidsense.nl/aanbod/medische-coaching-voor-mantelzorgers

Maak kennis met Suzan

Na 30+ jaren in de gezondheidszorg te hebben gewerkt in staf- en leidinggevende functies, ondersteunt Suzan nu als medisch coach rechtstreeks medewerkers die zelf chronisch ziek zijn geworden. Vanuit geregeerd worden door die ziekte naar regie en plezier terugpakken in hun eigen leven. Wat de coachees over Suzan zeggen: “Ze is vertrouwd, veilig, optimistisch, praktisch, wijs en zij laat mij altijd in mijn waarde.”

Zelf voegt ze toe: “Mensen helpen om nieuwe perspectieven te zien, ook als zij of hun naasten (chronisch) ziek zijn, dat is mijn passie. Een coachtraject bij mij helpt hen om zich meer weerbaar en veerkrachtig te voelen, om te vertrouwen op zichzelf en de regie op hun leven terug te pakken. Vaak hoort werk ook bij dat leven. Samen zoeken we naar de beste balans, passend bij deze nieuwe fase in hun leven. En wat mij betreft hebben voldoening en plezier ook hun plek op die balans!”

Solid Sense staat voor je klaar

Beide coachtrajecten stemmen we helemaal af op jouw behoeften. Daarom is er eerst een contactmoment met één van onze relatiemanagers. Gevold door een intakegesprek tussen jou en de medisch coach, waarin je bespreekt waar je tegenaan loopt en eventueel al wat je wilt.

Herken je iets in dit verhaal? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met Lonneke, Yvonne of Hans via het nummer 085 130 34 31.